Narkotikapåverkad bilist hade knivar i bilen

Påstod att han fått i sig amfetaminet via en okänd dryck.

delningar

Det var i slutet på oktober förra året som en 44-årig bilist, hemmahörande i Emmaboda kommun stoppades på Södra Lindåsgatan i Lindås.

Vid kontrollen betedde sig mannen konstigt och polispatrullen bestämde sig för att göra ett narkotikatest. Där visade det sig att mannen hade amfetamin i blodet.

I samband med stoppet hittade även polispatrullen knivar i bilen.

I förhör har mannen förnekat gärningarna och gjort gällande att han inte var medveten om han var påverkad av narkotika under körningen. Han ska enligt hans egna utsago ha blivit bjuden på läsk av en bekant, som använder amfetamin och sedan pantat burkarna i bilen under samma dag.

Den 44-åriga mannen ska inte ha märkt någon förändrad smak eller känt sig påverkad av narkotikan. Han har även i förhör erkänt att det var hans knivar och att han använder den mindre kniven till beredning av mat och den större när han hjälper andra.

Kalmar tingsrätt köpte dock inte mannens förklaringar och dömde honom till dagsböter på 80 å 50 kronor för rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar