Laddar

Nanne Bergstrand: ”Spelarna är som kalvar på grönbete”

KFF-tränaren sammanfattar säsongens första träning – och berättar vilka speltyper som ska in i laget.

delningar

Under torsdagen var Gasten välbesökt då det var dags för Kalmar FF:s första träning för säsongen.

– Det känns givetvis bra när man får en chans att börja om. Men spelarna är lite som kalvar på grönbete, säger Nanne Bergstrand.

Torsdagsträningen på Gasten var den första av tre denna veckan.

– Fokus under de här träningarna kommer att ligga mycket på att kunna ta beslut när man tappar eller vinner bollen. De momenten är väldigt avgörande i dagens fotboll. Man får inte stå och vara besviken i några tiondelar när man tappar bollen utan måste koppla om direkt till att vinna den igen. Sen kommer vi även att jobba mycket med olika mönster och rörelser när det kommer till spelet.

Är det här saker som du tycker har saknats eller saker ni snarare kan bli bättre på? – Jag utgår från vad vi behöver bli bättre på sett till förra säsongen vilket är de här bitarna. Sen kommer det att komma fler saker som vi behöver jobba på men vi tar en sak i taget.

Några specifika resultatmål inför säsongen vill Nanne Bergstrand inte prata om då man inte arbetar på det sättet.

– Vi kommer troligtvis inte att sätta något resultatmål, det är så det har fungerat under mina andra säsonger här. Vi har istället som mål att skapa ett spel där vi är svårspelade för motståndarna och där vi skapar målchanser och mål än vad vi gjorde förra året. Det är det som är målet!

Kalmar FF har gjort klar med ett antal spelare sedan förra säsongen men än är lagbygget inte komplett.

– Vi räknar med att få in två backspelare och två offensiva spelare till, det har vi varit öppna med att kommunicera. I de offensiva spelarna söker vi mycket individuell skicklighet och snabbhet.

Relaterade artiklar