Möjligheternas hus växlar upp i nytt samarbete

Fatima Sigurd: "Vi måste fortsätta tillgodose behovet och slussa rätt person till rätt verksamhet."

delningar

Möjligheternas Hus växlar upp sin verksamhet med ett nytt projekt kallat "Ny Resurs". Under en uppstartsträff på fredagen med både arbetsgrupp och styrgrupp för projektet där Agneta Klippvik går in som projektföljare, Sara Agrell och Anki Lundmark som projektansvariga och Möjligheternas hus vd Fatima Sigurd som projektägare diskuterades det om hur man slussar in rätt individer på rätt arbetsplats.

– Just nu tittar vi också på en mer effektiv strukturering gällande validering och att möta företagens kompetensbehov samt att se individens möjlighet att bli mer attraktiv för arbetsgivare. Företagen behöver personer med rätt kompetens och vi måste fortsätta tillgodose det behovet och slussa rätt person till rätt verksamhet. Individanpassning och kompetensförsörjning är nyckelord, säger Fatima Sigurd, vd Möjligheternas Hus AB i ett pressmeddelande.

I arbetsgruppen och styrgruppen ingår representanter från Arbetsförmedlingen, Emmaboda kommun, CSO, Kalmar kommunförbund samt företag som deltar och stödjer projektets utveckling av Ny resurs 2.0 som har målsättning att vara en naturlig del av företagens kompetensförsörjning.

Fatima Sigurd ser mycket ljust på framtiden när det gäller arbetsmarknadsfrågor och att få fler människor i arbete.

– Detta är något som ligger i allas våra intresse både vad det gäller samhällsutvecklingen men även för individen som står längre ifrån arbetsmarknaden och de behöver extra stöd, säger Fatima Sigurd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar