Laddar

Moderaterna kritiska efter upphandlingsskandalen: ”Djupt oroade”

Vill få klarhet i turerna.

delningar

Moderaterna i Emmaboda kommun har skickat in en interpellation angående turerna kring kommunens affär med en byggkonsult som tjänat flera miljoner utan att någon offentlig upphandling gjorts.

– Vi i Moderaterna i Emmaboda är djupt oroade över den sista tidens debatt och utfrågningar som gjorts i den lokala pressen och vi ställer därför frågor för att få reda på exakt vad som har hänt, säger Eva Regin Johnston (M).

Moderaterna vill ha svar i sin interpellation eftersom att de anser att det finns många frågetecken om vem som har gjort och har ansvar för vad. De anser att det behövs fakta på bordet för vad som har gått fel för att kunna säkerställa att det inte upprepas.

– Konsekvensen blir förhoppningsvis att det blir ordning och reda i kommunhuset någon gång, något som vi i Moderaterna och Alliansen i Emmaboda har efterlyst då vi gång efter gång ser att majoriteten brister, säger Eva Regin Johnston (M).

Moderaterna säger att de hoppas på en bra debatt i kommunfullmäktige kring interpellationen och att de hoppas få konkreta och tillfredsställande svar från ordföranden i teknik och fritidsnämnden om de åtgärder som vidtagits.