Laddar

Lyckat möte om biblioteks framtid

”Många idéer och synpunkter”.

delningar

Det var under tisdagskvällen som det genomfördes ett samtal med allmänheten om Emmaboda biblioteks framtid. Syftet med mötet var att visionera inför framtiden och lyfta idéer för verksamhetens utveckling.

– De senaste åren har diskussioner förts, utredningar gjorts och förslag lagts fram och sedan en tid tillbaka är Emmaboda biblioteks funktion ett prioriterat målområde för kommunen, säger Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur i Emmaboda kommun i ett pressmeddelande.

Under kvällen ledde Jan Dzedins och Lotta Tebäck, bibliotekschef samtalet och under samtalets gång konstaterades det att bibliotek innebär frihet för många och att de dagliga besökarna består av både unga och äldre som lånar böcker, E-böcker, dagstidningar och magasin och datorer.

Sedan följde samtal i smågrupper där deltagare fick möjlighet att redovisa sitt idéarbete av utvecklings och förbättringsåtgärder. Samtalen handlade bland annat om själva lokalen, ökade öppettider på sommaren, forskarrum, studieplatser för studenter, ny utställnings- och kulturhall, samt snyggare utomhusmiljö.

– Allt som allt fick arbetsgruppen för målområdet med sig många idéer och synpunkter i det fortsatta processarbetet. Ett liknande idéarbete kommer i det närmaste att föras med personalen på biblioteket. En personal som flera gånger under samtalet fick mycket beröm för sitt bemötande och engagerade arbete, säger Jan Dzedins.

Sammanlagt deltog enligt kommunen 25 personer under kvällen.