Luffarens kiosk slår upp portarna: "En unik nyhet"

Entreprenören Göran Johansson har premiär för sin Luffarens Korv & Livs på fredag.

delningar

Göran Johansson mer känd som ägaren av Hönsalottas Luffarmuseum avslöjade i början av mars att han öppnar upp en kiosk och gatukök i Boda Glasbruk inom kort.

– Vi kommer att öppna en minibutik med det allra vanligaste basprodukterna så som mjölk, smör, pålägg, hygienartiklar och så vidare. Det kommer bli ett litet sortiment som ren service för våra boende och turister, sa Göran Johansson till 24Emmaboda då.

Anledningen till att Göran valde att satsa på en kiosk och gatukök var dels för att det inte fanns något i bygden i dag samt att entreprenören ville göra det möjligt för samhällsbor och turister att köpa basprodukter på orten.

Efter snart två månaders renovering står allt klart inför fredagens premiär där gatuköket kommer att tillaga allt från korv till våfflor och glass. Dessutom kommer det att bjudas på luffarens bröd med mos.

Förutom kiosk och gatukök har Göran Johansson tillsammans med personal iordningställt en nyhet.

– Vi kommer att ha en unik nyhet nämligen en återvinningsstation på plats. Vi är i det sista med det projektet också så snart kommer vi kunna tuta och köra det med, avslutar Göran.

Den nya återvinningsstationen i Boda Glasbruk.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar