Laddar

Lokala loppen anordnas på onsdagen: ”En tillställning för alla”

Startskottet för den populära tillställningen för stora och små går av stapeln på onsdagen.

delningar

Förra året bytte Korpen i Emmaboda namn på det traditionsfyllda loppet tjejmilen till hälsorundan.

– Vi ändrade namn i fjol till hälsorundan. Vi tyckte att vi kunde ändra på namnet så att det riktade sig till alla och inte bara en specifik målgrupp, säger ansvarig Lena Andersson.

På onsdagskvällen är det återigen dags för loppet att gå av stapeln.Meningen med loppet är att alla – oavsett förmåga ska kunna ta sig runt på antingen fem- eller tiokilometersbanan.

– Meningen är att man ska vara i rörelse sedan om man kommer med barnvagnen, rullstolen eller med hunden så gör det inget. Alla är välkomna att delta, säger hon.

Förra året var det totalt 85 stycken deltagare när loppet anordnades. I år ser det enligt Lena Andersson bättre ut, inför onsdagens lopp.

– Vi är ett 40-tal anmälda men det är många som anmäler sig på kvällen. Så vi kommer förmodligen slå förra årets deltagarantal.

Tillsammans med Hälsorundan finns även barnens lopp, kompisloppet. 

– Barnen är helt sagolika. De är alltifrån tre år och uppåt. De börjar klockan 17.00 och springer 600 meter eller en kilometer, säger Lena och fortsätter.

– De springer över broarna på Bjurbäcken så de korsar aldrig någon väg. Dessutom får samtliga deltagare medalj.

Loppen utgår från Emmaboda sporthall och Kompisloppet startar klockan 17.00 på onsdag. Startskottet för Hälsorundan ljuder en timme senare.