Laddar

LISTA: Här finns det bäst chans till jobb i Kalmar län

Arbetsförmedlingen har tagit fram en lista över de yrken som har bäst chans till jobb i länet.

delningar

I dag publicerar Arbetsförmedlingen broschyren Jobbmöjligheter som innehåller färsk information om de yrken som har bäst chans till jobb i Kalmar län under 2018.

– Vi har stor efterfrågan inom många branscher i länet, framför allt inom industri, vård och omsorg. Turismen bidrar också till många jobb inom hotell och restaurang, handel och service, säger Carina Lindgren, arbetsförmedlingschef i Kalmar:

– Det går mycket bra för företagen i Kalmar län och arbetsgivarna kommer att behöva anställa fler under 2018. Dessutom behöver de ersätta personer som byter jobb eller som går i pension. Möjligheterna till att hitta ett arbete i Kalmar län är alltså mycket goda, säger Lars Borgemo, arbetsförmedlingschef i Västervik.

Jobbmöjligheterna är bättre inom yrken som kräver en högskole- eller universitetsutbildning och för personer som har lång yrkeserfarenhet. Konkurrensen om jobben med lägre krav på utbildning kommer att fortsätta vara hård. Arbetsgivarna kräver allt oftare en godkänd gymnasieutbildning.

Kolla in vilka yrken det gäller i faktarutan.

 

Här är några exempel på yrken med goda jobbmöjligheter i Kalmar län: 

Apotekare

Biståndsbedömare

Personliga assistenter

Sjuksköterskor

Socialsekreterare

Veterinärer

Bagare

Fordonsmontörer

Svetsare

Servitörer

Kockar

Poliser

Revisorer

Tolkar

Ingenjörer

Betongarbetare

Golvläggare

Buss-, lastbils- och taxiförare

Skogsarbetare

Relaterade artiklar