Laddar

LISTA: 7 tillbehör som förgyller dina våfflor

På lördagen infaller traditionsenligt jungfru Marie bebådelsedag – även kallat våffeldagen.

delningar

Den kristna högtiden jungfru Marie bebådelsedag firas nio månader före jul för att högtidlighålla att hon fick veta att hon var havande med Jesus.

För kallades dagen för vårfrudagen (vår fru var jungfru Maria). I folkmun omformades det till våffeldagen, vilket gjorde att folk inledde sedan med att äta våfflor den 25:e mars.

Och med tanke på hur gott det är med våfflor är det såklart en tradition att upprätthålla. Här kommer sju tips för hur du får till de absolut godaste våfflorna.

1 Sylt

Kanske det vanligast inslaget på de frasiga godbitarna. Jordgubb, hallon, blåbär eller hjortron – urvalet av sylt är stort och det finns något som tilltalar de allra flesta.

 

2 Grädde

Också detta är ett av de mest klassiska tillbehören till en välkomponerad våffla. Grädden kan med fördel blandas ihop med sylten och övriga inslag till en smarrig konsistens.

3 Strösocker

Lika enkelt som det är gott. Ha på en lämplig mängd och njut!

 4 Glass

Kanske mer populärt för den yngre målgruppen. Men en glasskula av förslagsvis vanilj som smälter ut lite lagom på våfflan går hem hos de allra flesta.

5 Bär

För en lite mer exklusiv känsla kan du satsa på att spetsa till det med färska bär. Det går knappast att misslyckas med jordgubbar, hallon och/eller blåbär. Och gott blir det!

6 Färsk frukt 

Varför inte variera det lite extra? Med inspiration från den belgiska våfflan kan du tillföra till exempel kiwi, banan, apelsin och melon. Varning för extremt mumsigt slutresultat.

7 Lönnsirap

Och till sist ytterligare inspiration från den belgiska varianten. Prova att hälla på lite lönnsirap (och florsocker) så kanske du hittar en ny favorit?

Relaterade artiklar