Laddar

Linnéas Hundträning – Blev succé direkt

Linnéas Hundträning erbjuder en rad aktiviter för hundar och deras ägare. " Direkt sedan öppnandet var det ett stort intresse och det blev succé "

delningar

Linnéa Bjuringer från Emmaboda har under våren i år skapat sin egen hundverksamhet, Linnéas Hundträning. 

– Direkt sedan öppnandet var det ett stort intresse och det blev succé säger Linnéa Bjuringer.

Linnéa har alltid haft hundar i familjen och alltid älskat att jobba med dem. Sin egen första hund skaffade hon 2008 som var en jakt Labrador retriver.

– Hon blev min första tävlingshund som som nu tävlat aktivt i sju år.

Nu har Linnéa även en tre årig Border Collie tik som även den tävlar mycket, samt har hon en Border Collie hane som bara är tre månader gammal men som också ska bli en tävlingshund i framtiden.

På gymnasiet läste Linnéa hundutbildningen på Ingelstadgymnasiet, utanför Växjö vilket var ett internat där man bodde med sina hundar.

Verksamheten drivs hemma hos Linnéa som bor i Räveberg, utanför Emmaboda. Där erbjuds hundpensionat, privatlektioner och en rad olika kurser. 

– Nu under sommaren är det väldigt många som uppskattar pensionatet. Det roligaste jag vet är att hålla kurser, de hålls hemma hos mig men åker även iväg och håller dem på andra platser som önskas. I juni höll jag exempelvis en agilitykurs under en lördag på Alvesta BK, vilket var väldigt roligt och deltagarna uppskattade det väldigt mycket säger Linnéa.

Linnéa vill hålla kurser som den vardagliga hundägaren får nytta och glädje av. En av de stora nyheterna i företaget är att Linnéa är återförsäljare för Aloe Vera produkter som är anpassade för hundar.

– För mig är det viktigaste i livet att man har kul, både på fritiden och på jobbet, att kombinera mitt stora hundintresse med mitt jobb är därmed en drömlivsstil för mig berättar Linnéa.