Laddar

Lammfest när Malin öppnade portarna till sin gård

Hundratals människor till Långasjö: "Det har blivit lite av en tradition".

delningar

För drygt sex år sedan sadlade hon om helt från sitt läraryrke och blev fårbonde. I dag livnära sig Malin Lundqvist Gunnarsson helt på sin gård, Långasjö Lamm. 

Under lördagen hade den trevliga bondgården i Östregård i Långasjö öppet hus där flera hundra personer från närområde hade letat sig dit.

– Det är sjätte året i rad som vi kör det här och det är lika fantastiskt varje gång. I dag bjöds vi även på första solskenet på en lördag, säger Malin Lundqvist Gunnarsson.

Precis som föregående år var det uppställt med marknadsstånd, musikunderhållning från kusinbandet och prova på-verksamhet.

– Det har blivit lite av en tradition det här. Det är många som frågar mig tidigt på året när vi ska ha vår öppna gård-dag, säger hon och fortsätter.

– Vi har ungefär 500 besökare varje år där musik, god mat och fantastiska djur står i fokus.

På grund av vädret hade dock Malin och hennes bondgård fått en liten försening.

– Allt är lite senare i år och jag misstänker att det har med kylan att göra. Allt har skjutits fram och vi väntar på ungefär 200 lam i slutet på april, säger hon och fortsätter.

– I dag har vi 10 lamm och alla som är här på bondgården kommer få chansen att klappa ett.

För ägaren Malin Lundqvist Gunnarsson handlar den öppna gård-dagen om att ha roligt.

– Det är lite nya grejer här i år som till exempel frågelåda och jag försöker utveckla det för varje år som kommer, säger hon och avslutar.

– Det handlar om att ha en rolig dag med nära och kära, med mat och musik och avslutningsvis med fåren på gården.