Laddar

Laddar inför SM i Rövaredalen: ”Speciellt att köra på hemmaplan”

Snart går startskottet för SM-deltävlingen i Vissefjärda.

delningar

Det är nu till helgen den 6-7 maj som SM-deltävlingen i motocross kommer att äga rum i Rövaredalen i Vissefjärda. En av fem elitförare som tävlar för Vissefjärda CK:s räkning i helgen är Linus Astander.

– Just nu jobbar jag på som vanligt. Jag har kört x-antal SM-deltävlingar nu och jag tar det på den nivå som jag klarar av, säger han.

Men det var flera år sedan det senast var en deltävling i Rövaredalen och enligt honom är det speciellt.

– Jag känner ingen större nerv inför själva deltävlingen. Men det är klart att det är speciellt att köra på hemmaplan. Det är min första SM-deltävling på hemmaplan. När det senast var SM-deltävling i Rövaredalen var jag junior och körde inte på den här nivån. Det är klart att det är lite speciellt, säger Linus Astander.

 

Emil Eriksson, Linus Astander, Andreas Sjöberg, Alfons Stensson och Andreas Övgård tävlar för Vissefjärda CK:s räkning i helgen. Foto: Vissefjärda CK.

Nu med bara några dagar kvar till deltävlingen råder det dessutom febril aktivitet på motorbanan.

– Allt börjar komma på plats. Den stora utmaningen nu är att få depåerna på plats. Det är ett jättepyssel. Redan nu under torsdagen väntas teamen komma till Rövaredalen inför helgens SM-deltävling, säger Bertil Övgård.

Som 24Emmaboda berättat tidigare har ett massivt arbete lagts ned på Rövaredalens bana. Nu är det bara för arrangörerna att hoppas på att vädret kommer att skina upp till helgen.

– Vi har en jättefin bana som det lagts ned ett enormt arbete på. Det ser väldigt bra ut nu inför tävlingen och nu är det bara att hoppas att vädret håller i sig, men det ser lovande ut. När vi hade SM-deltävling 05 och strålande fint väder kom det 7000 åskådare hit. Men ska vi vara realistiska kommer det nog mellan 4-5000 nu i helgen. Det finns ett enormt motorintresse här omkring, säger Bertil Övgård.

Relaterade artiklar