Laddar

Krögarduon flyttar österut – tar över central restaurang

"På sikt vill vi skapa en krog som det talas gott om."

delningar

Dzenan Vrana är från grunden kock till yrket och sedan 2003 har han varit krögare och drivit flera egna verksamheter. Inför den stundande sommarsäsongen står det klart att han och Mirela Vrana tar över den i Borgholm centralt belägna restaurangen Verandan.

– Vi fick en förfrågan av mäklaren Pege Hussfelt om vi var intresserade. Vi har dessutom kommit till ett skede där vi visste att vi skulle avsluta verksamheten vi har i Emmaboda, och tyckte det här lät spännande, säger Dzenan Vrana.

– Själva krogen, läget i Borgholm och helheten kändes bra och efter noggrann koll och förhandlingar kom vi överens.

Duon siktar på att köra i gång verksamheten redan i slutet av maj månad.

– Det är cruising-helg i Borgholm då, så det passar väldigt bra. Det är mycket som ska hinnas med tills dess. Restaurangen är fräsch, men vi kommer jobba hårt med att bygga upp ett förtroende både hos ölänningarna och turisterna. Vi vill även få en bra mix på mat, dryck och helhetsupplevelsen. På sikt vill vi skapa en krog som det talas gott om.

Eftersom det är så pass nära högsäsong kommer man under 2018 ha öppet augusti ut. Därefter siktar man på att slå upp portarna till Ölands Skördefest igen.

– Men på sikt vill vi förlänga öppettiderna. Tanken är att ha någon slags verksamhet höst, vinter och vår. Till att börja med på vissa helger. Men på sikt kan det absolut bli tal om året runt, säger Vrana.

Förra sommaren drev Dzenan Poolbaren i Borgholm tillsammans med en kollega.

– Öland känns spännande och vi ser enormt stora utvecklingsmöjligheter och det är det som lockar oss.

Restaurangen kommer få namnet Nya Verandan och har 60 sittplatser inomhus samt 200 utomhus, varav 100 på verandan och 100 på uteserveringen.

Relaterade artiklar