Kränkningarna mot förskolebarn i Emmaboda fortsätter

Foto: Mostphotos/ Madelen

Trots myndighetens uppmärksamhet har problematiken på förskolan fortsatt.

delningar

Det var i slutet av april som 24Emmaboda kunde berätta att en anmälan till barn- och elevombudet hade inkommit från Emmaboda kommun. Där hade en elev vid en kommunal förskola blivit kränkt och misshandlad i princip dagligen mellan den 1 juli 2018 och den 19 februari 2019.

Förskolan hade i sitt första yttrande till barn- och elevombudet redogjort att det förekommer att andra barn säger saker till eleven och hänvisat till två händelser som utsatt eleven för kränkande behandling.

Myndigheten krävde trots det en komplettering som skulle vara inne i slutet av april. Efter att Emmaboda kommun inkommit med en komplettering slår nu barn- och elevombudet fast att det krävs ytterligare komplettering i ärendet, skriver nyhetsbyrån Sirén.

Dels för att myndigheten anser att kommunen inte haft kännedom om flera specifika händelser där eleven känt sig utsatt för kränkande språkbruk och dels för att de fysiska kränkningarna som kommunen har redogjort inträffat efter den aktuella anmälan till myndigheten.

Nu kräver barn- och elevombudet att Emmaboda kommun redogör mer konkret för hur utredningarna har genomförts samt konkret vad utredningarna har visat avseende kränkningar som kommit fram.

Kommunen har till i slutet på maj att komplettera uppgifterna.

 

 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten