Laddar

Kommunen inleder nytt samarbete om Ungdrive

Entrepenörssatsningen flyttar västerut.

delningar

Under sommaren 2018 kommer Emmaboda kommun att samarbeta med Jan Graae-Nielsen och Angray Event Ab Växjö när det gäller Ungdrive. Från börjar var tanken att samarbetet skulle gälla mellan Emmaboda och Mörbylånga kommuner där de båda skulle dela coach. Men det ändrades när den tilltänkta coachen meddelade förhinder. Nu blir det istället samarbete med coachen Jan Graae-Nielsen och Angray Event AB.

Det nya samarbetet innebär att ungdomar från Emmaboda, Växjö och Alvesta har gemensamma träffar tillsammans på Bergendhalska gården i Växjö.

– Det är självklart tråkigt att vi inte kan fortsätta vår samverkan med Mörbylånga som vi började förra året med en gemensam avslutningsträff och i år hade tänkt fördjupa till samtliga gemensamma träffar. Men vi är ändå glada att vi fick hjälp av HQ på UngDrive att hitta denna lösning i Växjö. Vi tror att detta kommer att bli minst lika bra och det är ju inte längre restid till Växjö än till Kalmar, där merparten av de gemensamma träffarna hade blivit med vårt tidigare planerade upplägg, säger näringslivsutvecklare Ann-Christine Torgnyson.

Ansökan är öppen nu och du som kan söka ska vara folkbokförd i Emmaboda kommun och gå i åk 9, 1an eller 2an på gymnasiet. Du kan inte kombinera UngDrive med kommunens feriepraktik.

Relaterade artiklar