Kommunen föreläggs med vite efter brister

Myndigheten hittade brister i verksamheten i höstas.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det finns brister i arbetsmiljön på Emmaboda Kommun. Det konstaterar Arbetsmiljöverket och kräver åtgärder, skriver nyhetsbyrån Sirén.

Myndigheten ska i slutet av september förra året inspekterat ett gruppboende i Emmaboda kommun och hittat ett flertal brister i arbetsmiljön. Vid en uppföljning i mitten av december fanns bristerna kvar.

Kommunen fick möjligheten att lämna synpunkter på kraven och tidpunkterna innan myndigheten fattade ett beslut men inkom aldrig med några synpunkter. Istället har Arbetsmiljöverket nu förelagt kommunen med vite av 50 000 kronor, skriver nyhetsbyrån Sirén.

Det ska bland annat ha handlat om brister i rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete behöver verksamhetsanpassas, rutiner för undersökning och riskbedömning av arbetsuppgifter/arbetsmoment/ arbetssituationer behöver verksamhetsanpassas, riskbedömning och handlingsplan och företagshälsovård.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten