Kommunchefen: "Emmabodafestivalen är ett välkänt varumärke"

Kommunchefens ord efter polisens besked om Emmabodafestivalen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En 30-årig epok kan snart vara över. Under tisdagen meddelade Polisen under en presskonferens att man inte kommer att ge Emmabodafestivalen något tillstånd för 2019.

Polisen ansåg att festivalen har blivit en drogliberal mötesplats snarare än en musikfestival.

Senare under samma dag kontrade arrangörerna till Emmabodafestivalen med att man siktar på en comeback, fast i ett annat EU-land.

– Vi har haft många möten och mycket arbeten har gjorts innan festivalen. Det har varit många parter inblandade som har diskuterat och vidtagit åtgärder för att få till en så bra festival som möjligt, säger Anette Strömblad, kommunchef på Emmaboda kommun och fortsätter.

– Emmaboda kommun kan bara beklaga att man inte lyckats hålla de villkor som var satta innan festivalen. Droganvändningen på området är en av orsakerna till att man får det här beskedet nu. Just droganvändandet kommer vi aldrig någonsin tycka att det är bra. Vi tar avstånd från det.

Vad innebär det här beslutet för Emmaboda kommun i stort?

– Emmabodafestivalen är ett välkänt varumärke för oss, men när det blir den här typen av fokus så blir det inte positivt för någon av parterna, säger hon.

Trots beskedet är kommunchef Anette Strömblad förhoppningsfull inför framtiden.

– Polisens besked var att man inte kommer att bevilja tillstånd för festivalen i nuvarande form. Det utesluter inte att de kan återuppstå, fast i annan form. Vi ser fram emot en Emmabodafestival i en annan form, helt klart, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar