Laddar

Klubben kan flyttas upp: ”Fick frågan i måndags”

Rydaholm har dragit sig ur – nu kan Emmabodaföreningen ta klivet upp.

delningar

Fotbollssäsongen med försäsongsträning står på glänt och lagen förbereder sig inför det som komma skall. Nu kan ett utav Emmabodalagen, Vissefjärda GIF få, trots att säsongen inte dragit igång, ta klivet upp en division.

I samband med att serieindelningarna bestämdes meddelade division 4-laget Rydaholm att de tänker dra sig ur serien och starta om i division 6. Det bäddade för att Vislanda fick ta över deras plats i division 4 och lämna en tom plats i division 5.

Just den tomma platsen har Vissefjärda GIF erbjudits då de föll på målsnöret i kvalet till division 5.

– Rydaholm drog sig ur och Vislanda tackade ja. Det gjorde att vi hade en vakant plats i division 5 som vi nu erbjuder till Vissefjärda, säger Mats Larlind från Smålands Fotbollsförbund. 

Vissefjärda GIF fick förfrågan av Smålands Fotbollsförbund under måndagen och har, när 24Emmaboda når dem, inte diskuterat alternativet fullt ut.

– Vi fick meddelandet från Smålands i måndags. Vi måste förankra det beslutet i spelartruppen först innan vi tar ett beslut, säger Simon Pettersson, ordförande i klubben. 

Vad lutar det åt? – Inget som jag kan uttala mig om nu.  Vi får se hur läget är och om vi klara av det rent sportsligt, avslutar han.

Föreningen ska under de närmaste dagarna lämna sitt beslut till Smålands Fotbollsförbund.