Laddar

Klart: Startar byalag i Boda

”Ska tillsammans värna om bygden”.

delningar

Som 24Emmaboda tidigare berättat tog Göran Johansson, vid Hönsalottas luffarmuseum, initiativ till en ny förening tidigare i vår. Nu är det klart att ett byalag startats under namnet ”Boda Glasbruks byalag”.

– Vi har diskuterat att tillsammans försöka värna om bygden på ett nytt men naturligt sätt. Vi ska hjälpa varandra och verka för gemenskap och för bygdens bästa, säger Göran Johansson, initiativtagare.

– Det visade sig att vi redan till dagens upptaktsmöte var ungefär 25 personer som enhälligt röstade för denna verksamhet, säger byalagets interimstyrelses ordförande Bengt Pettersson.

Vid mötet som hölls på Hönsalottas luffarmuseum i lördags bestämde föreningen att det ska arrangeras många aktiviteter i samhället och nu meddelar föreningens att det redan till midsommar blir en midsommarfest i Bodaparken

– Det blir en traditionell midsommarfest med stångresning, vårtal, musik och så grillar vi, säger Göran Johansson, sekreterare i nya byalaget.

Andra aktiviteter som ska arrangeras är majbål, bakluckeloppis, bilbingo och trivselaktiviteter för både föreningens medlemmar som för besökare till orten.

– Vi finns i en kulturbygd och här ska de gamla kulturerna verka. Vi samlas och ser till så att hela bygden lever och vi kommer att i föreningen ha tillgång till allt från släpvagnar, betongblandare och gräsklippare.

– Dessutom ska vi ha en kunskapsbank där vi i byalaget delar med oss av varandras kunskap, säger Bengt Pettersson.

 

Relaterade artiklar