Laddar

KLART: Stängt bibliotek öppnar i höst

Tidigt i somras stängt biblioteket i Långasjö. Nu tittar kommunen på flera alternativ till lokaler– och förhoppningen är att det öppnar igen i höst.

delningar

Det var när kommunens förskoleverksamhet tog över lokalerna som Långasjö bibliotek stängdes strax innan midsommar i år. Men redan nu i höst hoppas kommunen ha hittat en ny lokal så att verksamheten kan starta igen.

– Vi har i vår biblioteksplan angett att det på varje ort som vi har skola ska finnas ett närbibliotek som även fungerar som ett skolbibliotek, säger Lennart O Werner som är bildningschef vid Emmaboda kommun.

I nuläget tittar kommunen på tre lokaler i Långasjö. Det handlar om Allégården, en marklägenhet som EBA förfogar över och Sockenstugan som ägs av pastoratet.

– Vi kollar på vad som är bäst för verksamheten och sedan är det upp till kulturutskottet vad de vill prioritera, säger Lennart O Werner.

Sammanlagt har Långasjö nu varit utan bibliotek i ungefär tre månader. – Vi har inte något datum satt för när verksamheten kan öppna igen, men vi vill ha en långsiktig lösning på plats så fort som möjligt, samtidigt är en långsiktig lösning viktigare än att det går fort, säger Lennart O Werner.