KLART: Lagen går samman

Orrefors och Alstermo kommer att ha en gemensam seniorverksamhet.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

24Nybro kunde under tisdagen gå ut med att Orrefors IF och Alstermo IF kommer att slås ihop till kommande säsong.

Nu meddelar föreningen att uppgifterna stämmer och att det blir en sammanslagning lagen emellan.

"Orrefors och Alstermo kommer ha två lag tillsammans. Vi kommer administrera varsitt lag. Det innebär att Alstermo står för A-laget, vilket innebär att vi kommer spela i division 5 södra kommande säsong. Vi i Orrefors står för utvecklingslaget. I både A- och U-laget kommer samma spelare kunna användas", säger OIF:s ordförande Stefan Brandstedt till klubbens Facebook-sida.

Föreningarna kommer att turas om att arrangera matcherna där varannan match kommer att spelas på Amokabel Arena i Alstermo och varannan på Orrevallen i Orrefors.

"Vi gör detta för att OIF inte hade kunnat ha både ett A- och ett U-lag säsongen 2019. Det hade resulterat i att många från OIF:s lag inte hade fått spela. Alstermo å sin sida, hade inte kunnat ha något lag alls så det är därför gör vi detta", säger Brandstedt och fortsätter.

"Vi tillsammans kan erbjuda alla spelare en möjlighet att spela fotboll. Att samarbeta med andra klubbar är inget nytt för oss i Orrefors. OIF har tidigare år haft utvecklingslag tillsammans med Alsjöholm, sedan blev det Bäckebo och senast Alstermo. Vi har dock haft eget utvecklingslag de två senaste åren, men nu behövs samarbete för att hålla igång den verksamheten. Med tanke på vår historik med Alstermo kändes det naturligt att samarbeta med dem denna gång."

Huvudtränare och coach i laget blir Emil Ejermo. Från OIF:s sida har han till sin hjälp spelande tränare Dan Rosdahl. Från Alstermo blir spelande tränare Jesper Johansson och Mike Jarhall.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar