KLART: Kalmar FF signar back: "Oerhört glad"

25-åriga Fidan Aliti är klar för Kalmar FF. - Foto: Pressbild

Kontraktet är skrivet på fyra år.

delningar

Under söndagskvällen kunde Kalmar FF presentera sitt femte nyförvärv för säsongen. Förstärker laget gör 25-åriga albanska landslagsspelaren Fidan Aliti. Han kommer senast från albanska högstaligan där han representerade KF Skenderbeu. Kontraktet är skrivet på fyra år.

Aliti har gjort två landskamper för Albanien och 2016 tog han steget över till Kosovos landslag. Där har han gjort elva landskamper.

– Det känns väldigt skönt att allting är klart. Jag är oerhört glad att ha skrivit på kontraktet med Kalmar FF och ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater. Jag vill även rikta ett stort tack till sportchefen och tränaren i Kalmar FF som verkligen visat att de vill satsa på mig, säger han till Kalmar FF:s hemsida.

Han kan användas som både mittback och vänsterback och ser sig själv bäst lämpad som mittback.

– Jag tycker själv att jag har bäst kvalitéer som mittback då jag gillar duellspelet och kämpar hårt för varje boll. Men jag ser mig även som en bra passningsspelare, vilket är en viktig egenskap med hur dagens fotboll ser ut, säger Aliti.

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam om Aliti.

– Fidan är en vänsterfotad försvarsspelare som både kan spela mittback och vänsterback. Han är snabb, explosiv och bra i huvudspelet samtidigt som han har kvalitéer både i det korta och långa passningsspelet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar