Laddar

KLART: Hon blir ny konstkonsulent

"Får faktiskt gratulera både oss själva och konstlivet i Kalmar län".

delningar

Nu är det officiellt att den nya museichefen för Kalmar konstmuseum, Designarkivet i Pukeberg och konstkonsulenten i Kalmar län heter Bettina Pehrsson.

Hon kommer senast från Marabouparken i Sundbyberg där hon som konsthallschef och konstnärlig ledare var ansvarig från byggnationen av den nya konsthallen och sedan dess etablerat den som populär konstinstitution.  

– Jag är så glad för att ha fått tjänsten och ser fram emot att få lära känna och arbeta med mina nya kollegor, säger Bettina Pehrsson. 

Bettina Pehrsson var en av många kompetenta sökande och beslutet togs av styrelsen i samråd med personalen.

– I Bettina får vi en mycket välrenommerad och erfaren chef med stort kontaktnät både nationellt och internationellt. Hon har erfarenhet av att driva en verksamhet med liknande förutsättningar, Marabouparken konsthall och museum, och en gedigen samtidskonstkompetens. Vi är också glada över att Bettina sökt sig hit just utifrån ett intresse för vår region. Vi önskar Bettina hjärtligt välkommen och får faktiskt gratulera både oss själva och konstlivet i Kalmar län, säger Maria Lindmark, Kalmar konstförenings ordförande

Bettina Pehrsson tillträder tjänsten på Kalmar konstmuseum den 1 februari 2019. Fram till dess blir Anneli Berglund tillförordnad museichef. 

Relaterade artiklar