KLART: Hemvändare till KFF: "Härlig känsla"

Henrik Lšöfkvist, här i Dalkurds tröja, spelade i Allsvenskan förra säsongen. - Foto: Bildbyrån

Efter spekulationerna – nu är Henrik Löfkvist en Kalmar FF-spelare igen.

delningar

Som sexåring började Henrik Löfkvist att spela fotboll i Kalmar FF. Han blev föreningen trogen fram tills han var tio år gammal. Redan i helgen kom det uppgifter om att Löfkvist var på väg hem. På måndagen bekräftade KFF övergången.

– Det är en härlig känsla att komma tillbaka även om det var ett tag sedan sist. Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig den rödvita tröjan igen och representera Kalmar FF, säger Henrik Löfkvist till KFF:s hemsida.

De senaste tre säsongerna har Löfkvist representerat Dalkurd FF, först i Superettan och i fjol i Allsvenskan. Han är främst mittback men kan även spela centralt på mittfältet.

– Jag har fått ett väldigt proffsigt intryckt av Kalmar FF som förening. Sportchefen har skött detta fantastiskt bra och vi har haft en god dialog hela vägen. Det har gjort mitt val lättare när jag skulle bestämma mig för vilken klubb det skulle bli. Jag har verkligen blivit lockad av att vara med på den här satsningen som föreningen gör inför 2019 och framåt.

Löfkvist blir Kalmar FF:s sjätte nyförvärv inför säsongen 2019. 23-åringen har skrivit på för tre år och kommer under måndagen att resa med övriga laget till träningslägret i Turkiet.

Löfkvist säger själv att han är en bra passningsspelare som är följsam i försvarsspelet och har bra snabbhet. Sportchefen Thomas Andersson-Borstam lyfter även fram hans offensiva kvalitéer.

– Henrik är en högerfotad mittback som även spelat en hel del central mittfältare i sin karriär. Defensivt är han bra en mot en, följsam och stark i sitt huvudspel. Offensivt är han bra i sitt passningsspel och har en bra förmåga att följa med framåt med löpningar då tillfälle ges, säger Andersson-Borstam.

Detta var KFF:s andra mittbackvärvning på två dagar. I söndags presenterades albanska landslagsspelaren Fidan Aliti.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar