Laddar

Klart: Beslut taget om upphandling i Nöjesindustrin

På onsdagen tog teknik- och fritidsnämnden beslut i frågan om en ny upphandling ska ske av bowling- och restaurangdelen i Nöjesindustrin i Emmaboda.

delningar

På nämndens möte beslutade man att en ny upphandling ska äga rum, vilket innebär att det nuvarande avtalet kommer att sägas upp innan årskiftet.

– Därefter kommer vi ta in anbud från intressenter, så får vi se vart vi landar, säger Per Sigvardsson (S), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Varför togs beslutet att det blir en ny upphandling? – Vi tycker det är viktigt att se över det nuvarande avtalet och fråga oss om det har varit rimligt och samtidigt kolla av marknaden.

Att beslutet om en ny upphandling skulle bero på den senaste tidens skriverier om det nuvarande avtalet förnekar Sigvardsson.

– Vi hade gjort på det här viset ändå, säger han.

Frågorna och åsikterna om avtalet har varit många. Per Sigvardsson säger att man vill förtydliga delar i kontraktet.

– Vi måste klargöra vad det är som gäller med skolbowlingen i avtalet. Sen får vi se vad vi får in för anbud. Vi kommer ha vissa kriterier för att man ska få anbudet.

Thomas Herbertsson driver gokarthallen i Nöjesindustrin och har varit en drivande kraft i granskandet av avtalet. Han välkomnar beslutet om en ny upphandling.

– Det känns bra att man kan reda ut det hela. Det ska finnas rättvisa hyressättningar och jag tycker det är bra att kommunen går ut med en ny upphandling. Det är viktigt att ifrågasätta.

Per Sigvardsson:

– Vi vill även poängtera att vi är jättenöjda med den nuvarande arrendatorn som har gjort ett bra jobb.

Dzenan Vrana är den nuvarande arrendatorn:

– Jag vill inte kommentera teknik- och fritidsnämndens beslut.

Kommer du lägga ett nytt anbud? – Det kan jag inte svara på i nuläget.

Dzenan Vranas kontrakt löper ut till sommaren.