Laddar

Sportchefens önskelista: ”Lite större fokus på dem”

Thomas Andersson Borstam letar efter en viss typ av förstärkningar i sommar.

delningar

Den 15 juli öppnar transferfönstret för de allsvenska lagen. I en intervju på klubbens Facebook-sida berättar sportchefen Thomas Andersson Borstam om hur han resonerar inför sommaren.

– Vi har haft en vårsäsong med mycket frånvaro och skador. Det viktigaste är att få tillbaka våra skadade spelare och att de befintliga spelarna producerar och kommer i form, det är basen för allting, säger han och fortsätter:

– Nanne vill ha en vecka för att inventera truppen, fundera över hur vi ska organisera oss, hur vi ska spela och lite vad han tycker att vi saknar.

När det kommer till eventuella nyförvärv är det främst offensiva spelare man tittar på. Brassen Romario Marques Rodrigues är redan på plats och har gjort två träningar med laget.

– Generaliserar man så tittar vi rätt brett, men kanske lite mer på offensiva spelare när det gäller hastighet. Kantytterspelare och forwards, det är väl lite större fokus på dem.

– Det kommer säkert hända ett par saker här under fönstret som öppnar den 15 juli och stänger den 11 augusti, det är då vi kan agera, avslutar Andersson Borstam.

Redan nu kan KFF sälja spelare till lag i ligor där transferfönstret är öppet. Bland annat ryktas unge Svante Ingelsson vara på väg till Serie A-klubben Udinese.

Relaterade artiklar