KFF kryssade mot Arsenal Tula – nyförvärvet målskytt i debuten

Smakstart för den unge landslagsmannen.

delningar

Under fredagseftermiddagen var det dags för Kalmar FF:s första match på deras träningsläger i Turkiet. Motståndet stod tabellelvan i den ryska ligan, Arsenal Tula för. Inför matchen sa KFF-tränaren Magnus Pehrsson till Kalmar FF:s hemsida att han hoppades på att laget skulle agera som en enhet.

Kalmar FF startade med en trebackslinje där nyförvärvet Fidan Aliti tog plats till vänster om Viktor Elm, till höger om honom startade Emin Nouri.

– Vi har tränat rätt mycket på fasta situationer och han har haft rätt många lägen på träning men inte satt dem, så det var väl dags nu (skratt). Det var lite extra humoristiskt. Jag tycker att han var en av våra bästa spelare i den här matchen. Han var väldigt följsam, han passar in väldigt bra i "trean" (tre mittbackar) som vi har. Han är van vid att spela ytterback sedan tidigare och det gör att han är helt bekväm med att gå ut en mot en och försvara brett. Vi fick precis den starten som vi hoppades på med honom. Det är bara bygga därifrån, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

Arsenal tog ledningen i matchen efter att Luka Djordjevic placerat bollen till höger om Lucas Hägg-Johansson i den 30 matchminuten. Annars var det en spelmässigt jämn första halvlek där Kalmar skapade ett par chanser. Men halvleken slutade 1-0.

Den andra halvleken var jämn spelmässigt, men det skapades inte några heta målchanser åt något håll. Men Kalmar skulle få sin kvittering. Och det var nyförvärvet Fidan Aliti som stod för målet när han påpassligt knoppat in Mahmoud Eids hörna i den 83 minuten.

FAKTA

Kalmar FF – Arsenal Tula: 1-1 (0-1, 1-0)

Målskytt, Kalmar FF: Fidan Aliti

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar