Laddar

Inget pris för Glass Factory – men har andra planer: ”Ska bli dubbelt så stora”

Blev knäppta på näsan av Göteborgs konstmuseum.

delningar

Det var nu I våras som The Glass Factory i Boda, Emmaboda kommun nominerades till Årets Museum 2018. Nu under tisdagen avslöjades vilka som vann – och det blev inte Bodamuseet den här gången. Utmärkelsen gick istället till Göteborgs konstmuseum.

– Göteborgs konstmuseum är en stor koloss och juryn hade fokuserat mycket på forskning. Vi samarbetar med forskare och det akademiska men bedriver ingen egen forskning. Vi jobbar istället med innovation, säger Maja Heuer, museichef.

Men hon är inte allt för nedslagen av att inte ha blivit Årets museum. – Vi är det första landsbygdsmuseet någonsin att ens nominerat. Det visar att vi är på rätt spår, säger Maja Heuer.

Samtidigt avslöjar hon nya planer för museet. The glass Factory i Emmaboda ska bli dubbelt så stora.

– Vi håller på att bygga ateljéer och verkstäder och ska bygga ut restaurangen. Det kommer bli fantastiskt stort. Tanken är att det ska vara klart till maj nästa år, säger hon.

Dessutom ska en stor neonpark byggas i Boda.

– Det är tre stora arbeten som gör att vi i framtiden också kommer att kunna konkurrera till den här sortens priset. Vi är jätteglada för nomineringen för den har gett oss möjlighet att växa, säger Maja Heuer.

Det första byggmötet hölls redan förra veckan.

– Det är påbörjat och det finns ritningar så nu ska vi sätta igång. Min förhoppning är att första etappen ska komma i gång innan sommaren. Vi har dessutom en kö av konstnärer som vill flytta in till Boda. Då kommer de båda bo och arbeta här, vilket är jätteviktigt för oss, säger Maja Heuer.

Relaterade artiklar