Laddar

Ingen tid för självberöm hos Hägg-Johansson

Efter säsongens första nolla. "Helt ärligt lägger jag inte så hög värdering i det", säger KFF-keepern.

delningar

Mot Elfsborg på Guldfågeln Arena kom säsongens första nolla för Lucas Hägg-Johansson. 

– Helt ärligt lägger jag inte så hög värdering i det. För mig handlar det om helheten att kunna göra bra prestationer och vinna matcher. Då kan jag känna mig nöjd. Om vi vinner med 3–2 eller 1–0 spelar ingen roll för mig. Det är ingen större skillnad på känslan efteråt, säger Hägg-Johansson till föreningens hemsida inför söndagens match mot IFK Norrköping.

De senaste säsongerna har ”Peking” blivit något av ett bogey team för Kalmar FF – särskilt på bortaplan. De tre senaste besöken på Östgötaporten har slutat med lika många förluster. Inte sedan oktober 2013 har de rödvita plockat tre poäng på arenan. Den gången sparkade Mats Solheim in matchens enda mål.

– IFK Norrköping är ett bra lag som spelar en snabb fotboll, speciellt på hemmaplan. Men följer vi våra principer och gör vårt jobb så ska det kunna bli en riktigt trevlig och rolig match, säger KFF-målvakten.

I premiären mot BK Häcken på Bravida Arenas konstgräs hade KFF stora problem med sitt eget presspel och passningsspel. Nu väntar en ny bortamatch på samma slags underlag.

– Nu har vi fått ett bra konstgräs på Gasten vilket gjort att vi har kunnat träna på bra. Där känner jag att vi har tagit kliv framåt gentemot tidigare år. Det har gjort att vi höjt farten en aning i spelet. Sen tror jag det handlar mycket om att hemmalagen som har konstgräs på sin hemmaplan har en fördel. De är bekväma med det och vet hur de ska utnyttja det.

Relaterade artiklar