Laddar

Hönsalottas nya satsning invigdes: ”Känner stolthet”

Invigdes med musik och tal under onsdagskvällen.

delningar

Under onsdagskvällen var det dags för invigning av Hönsalottas luffarmuseums nya satsning. Museet har utökat och öppnar nu upp ett tavelgalleri, en konstglasutställning och en fotoutställning.

– Det känns jättebra och jag känner en stolthet. Det är en speciell känsla när något man gått runt och tänkt på under en längre tid till slut blir verklighet, säger Göran Johansson.

 

Nyligen invigdes även museets nya klockutställning. Men Göran Johanssons ambitioner slutar inte här.

– Nu gäller det att få rullning på det vi precis har invigt. Men vi har fler saker på gång och jag jobbar ständigt framåt. Vi bygger på sikt och egentligen kommer nog museet aldrig att vara färdigt så länge jag är vid livet. Och jag hoppas verkligen att någon tar vid efter min tid. Egentligen handlar det om att sunt förnuft att ständigt utvecklas, säger Göran Johansson.

De nya utställningarna invigdes av Emmaboda kommuns kulturchef Jan Dzedins.

– Det var lite nervöst, men samtidigt väldigt hedersamt. Jag är väldigt imponerad av Göran Johansson. Han bygger vidare på sitt livsverk och det är mäktigt. Att han lyckats få verksamheten att rulla på så bra som det gör med mängder av besökare varje år helt i privat regi är fantastiskt, säger han.

Även om Göran Johansson inte tagit emot några bidrag är han glad över att ha Emmaboda kommun i ryggen.

– Det känns fantastiskt att ha sin verksamhet i en kommun som alltid stöttar en, med ett kommunalråd som alltid ställer upp. Och kulturchefen Jan Dzedins ord från invigningstalet värmde mycket. Hade det varit vinter och snö nu hade den smällt av bara hans värmande ord. Jag är jättetacksam för det, säger Göran Johansson.

 

Under onsdagen uppmärksammades även museet i SVT-programmet Gokväll med ett längre reportage.

– Jag är supernöjd med inslaget. Det var mycket bättre än jag trodde, avslutar Göran Johansson.

Relaterade artiklar