Laddar

Här är förutsättningarna inför avgörandet

24Kalmars reporter Karl-Oskar Karlsson har gått igenom lokalbollsserierna och ger alla förutsättningar inför den rafflande slutomgången. Vilka lag går upp och vilka åker ur?

delningar

Division 4 östra:

 

Förutsättningarna:

Glömminge IF kan säkra division 3-platsen i sista omgången. Allt som krävs är seger i bortamötet mot Fågelfors som krigar i botten av tabellen – och som fortfarande har chans att undvika direktnedflyttning. Enda hotet mot ”Giffarna” är Västerviks FF som tar emot Kalmar Södra på hemmaplan. Som sämst för ölänningarna kvala upp mot en återkomst till division 3. Trekanten har redan åkt ur serien.

Division 4 södra:

 

Förutsättningarna:

Varken Lindås-Långasjö eller Pukeberg har chans på kvalspel upp mot trean. Däremot går Madesjö, som haft en blytung säsong i botten av tabellen, en jobbig bortamatch mot Växjö BK till mötes. Vid förlust kan laget degraderas till division 5. Vid vinst kan de till och med hänga kvar utan att behöva kvala. Gullabo/Gullaboås måste ta tre poäng i sista matchen mot Lessebo för att vara helt säkra på spel i fyran även nästa år. G/G kan även åka ur direkt om både Madesjö och Hovshaga vinner sina matcher.

Division 5 sydöstra:

 

Förutsättningarna:

Färjestaden är redan klara seriesegrare sedan ett par veckor tillbaka. Där bakom är det en tuff fight om den sista kvalplatsen mot division 4 där hela fem lag är inblandade inom loppet av två poäng. Blomstermåla sitter i förarsätet tack vare bättre målskillnad än Ruda. Däremot har såväl Runsten/Möckleby som Läckeby chansen att få kvala. Men då krävs segrar för respektive lag samt att resultaten går deras väg. I botten är det ett omtalat triangeldrama om vilka som ska göra BB2001 sällskap ner i division 6. Mörbylånga möter Böda/Högby i den sista matchen – där förloraren åker ur. Ett minst sagt infekterat möte, med tanke på Böda/Högbys 21-0-förlust mot Nickebo, som rörde upp heta känslor. Inte minst hos Mörbylångas sportchef Anders Larsson. Ett av lagen har dessutom chansen att hägna kvar utan kvalspel. Då krävs det att Runsten/Möckleby besegrar Nickebo – samtidigt som segraren Mörbylånga-Böda/Högby – hänger kvar.

Division 5 södra:

 

Förutsättningarna:

Åryd är suveräna seriesegrare på 21 vinster av 21 möjliga hittills. Påryd är redan klara för kvalspel, medan Tvärskog spelar en avgörande match om den andra kvalplatsen mot Ingelstad. Vid vinst eller oavgjort är platsen Tvärskogs. Annars slutar man fyra i serien. I bottenkampen är Söderåkra avhängda och åker ur. Möre har ett försprång tack vare bättre målskillnad gentemot Flygsfors/Gadderås. Tre poäng bakom skuggar Torsås, som har tre måls bättre målskillnad än F/G – men sex mål sämre än Möre. Ett lag åker ur direkt, ett får kvala och det tredje hänger kvar. Möre möter Söderåkra på bortaplan, Flygsfors/Gadderås gästar Nöbbele, medan Torsås tar emot Tingsryd.

Division 6 Kalmar/Öland:

 

Förutsättningarna:

IFK Borgholm har redan säkrat seriesegern. Där bakom går tre lag en stenhård kamp om kvalplatserna mot division 5. För att spetsa till det ytterligare möts Kåremo och Bergkvara i slutomgången. Jagande Bäckebo möter Borgholm i sista matchen och måste vinna för att ha nå kval. Vid kryss mellan Kåremo-Bergkvara löser Kåremo en kvalbiljett. I så fall går Bäckebo förbi BAIF vid vinst mot Borgholm. Skulle Bergkvara vinna, samtidigt som Bäckebo vinner, missar Kåremo kvalet. Det här blir en rysare.

Division 6 Emmaboda:

 

Förutsättningarna:

Jättefördel Konga inför slutomgången. Laget ligger en poäng före jagande Vissefjärda och Emmaboda – och möter nästjumbon Johansfors i sista matchen. Allt annat än Konga-seger där vore en praktskräll av sällan skådat slag. Dessutom möts Vissefjärda och Emmaboda på Widavallen i en direkt avgörande match om vilka som ska sluta tvåa i tabellen. Fördel Vissefjärda med tanke på hemmaplan och storsegern i derbyt på Emmaboda IP i våras. EIS måste vinna matchen för att gå om VGIF.

Division 2 mellersta Götaland dam:

 

Förutsättningarna:

Emmabodadamerna ligger i ingenmansland och kan varken avancera eller falla i tabellen inför de två avslutande matcherna. Avslagen serie, då båda lagen som åker ur redan är klara, eftersom de har uteslutits och dragit sig ur.

Division 2 Sydöstra Götaland dam:

 

Förutsättningarna:

Kalmar Södra och Glömminge går en intern kamp om vilka som ska sluta trea i serien. Team Södermöre och Lindsdal ligger tryggt i ingenmansland, medan Runsten/Möcklebys räddning är jumbon Kristianopel, som endast tagit en poäng. R/M kan bli smått historiska att hänga kvar i en serie med endast nio inspelade poäng.

Division 3 östra dam (färdigspelad):

 

Kommentar:

Stark säsong av de båda öländska lagen. Att som nykomlingar sluta tvåa och trea i serien är extremt bra gjort. För Mörbylånga fortsätter hösten med kvalspel, medan IFK Borgholm får gå till välförtjänt vila.

Division 3 södra dam (färdigspelad):

 

Kommentar:

Inga glädjeskutt över de lokala lagens resultat i den här serien Smedby har varit stabila och kan slå sig till ro med sin mittenplacering. Desto tyngre för det forna storlaget inom damfotbollen i regionen, Madesjö IF. Bara fyra poäng inspelade den här division 3-säsongen innebär att laget får börja om från början i den allra lägsta serien nästa år.

Relaterade artiklar