Han bytte namn till sitt favoritlag: "Jag kommer bära namnet med stolthet hela livet"

Robin Manchester Göthberg till höger i bild. - Foto: Pressbild

Han la till sin favoritklubb som mellannamn – nu hoppas han att fler tar efter.

delningar

Är han Smålands största Manchester United-supporter? I över 50 år har svenska fotbollssupportrar varit tokiga i engelsk fotboll men bara få har gjort det, nämligen Robin Manchester Göthberg som arbetar på Liljas i Emmaboda. Han har nämligen lagt till sin favoritklubb som mellannamn.

– Jag och min bror har utmanat varandra genom åren hur långt vi kan gå i vårt supporterskap. När vi kom på idén om att lägga till Manchester som mellannamn så var det inget snack. Jag kommer bära namnet med stolthet hela livet, det är ju en livslång kärlek, säger Robin.

Både Robins bror och pappa är hängivna United-supportrar men frågan är om inte Robins engagemang är störst i familjen.

Nu har Robins engagemang inspirerat Stryktipset så pass att de nu ger sig ut på jakt efter fler som är villiga att byta namn till sin favoritklubb i initiativet "Searching for Tottenham".

– Hela mitt liv kretsar kring United och veckorna planeras efter helgens match. Då har jag matchtröjan på mig hela dagen och ingen får röra mina Unitedskor som står framför TV:n. Jag har kastat sönder två mobiler när det gått dåligt så numera har jag alltid en toarulle bredvid soffan så jag kan kasta något som är mjukt istället. Om någon är lika galen i sitt lag som jag är det bara att gratulera och kan jag inspirera andra att byta namn till sin klubb vore det kul, säger Robin

Att ta sitt namn efter sitt favoritlag är inte helt ovanligt. I SCB:s befolkningsregister finns hundratals personer som har samma namn som en brittisk fotbollsklubb. Men flera klassiska klubbar saknas fortfarande.

– Nu vill vi göra en liten extra insats för att hitta Sveriges första Tottenham. Inför avslutningen av Premier League och titelracet mellan storklubbarna tycker vi att det vore passande om vi hade alla representerade i namnstatistiken i SCB:s befolkningsregister. Vi har döpt initiativet till ”Searching for Tottenham” eftersom det i dagsläget bara är Tottenham som saknas av topplagen. Men tävlingen är självklart öppen för alla som är villiga att byta namn till sitt favoritlag, avslutar Monica Sandström, varumärkesansvarig på Stryktipset, Svenska Spel Sport & Casino.

FAKTA

Antal svenskar som heter som en engelsk fotbollsklubb:

Disclaimer: Listan baseras på officiell statistik men dagsläget finns inga bekräftade uppgifter på hur många som är hämtade från fotbollsklubbar, släktnamn eller andra inspirationskällor, som t.ex. Michael Bolton.

Chelsea: 460

Hull: 99

Preston: 55

Bolton: 34

Everton: 21

Blackburn: 18

Sheffield: 12

Bristol: 10

Derby: 9

Manchester: 8

Brighton: 7

Leeds, Wigan: 6

Liverpool 4

Arsenal, Birmingham: 3

Watford, Burnley: 1

Leicester, Bournemouth, West Ham, Newcastle, Crystal Palace, Wolverhampton, Cardiff, Fulham, Southampton, Huddersfield, Tottenham, Norwich, West Bromwich, Middlesbrough, Aston Villa, Nottingham, Brentford, Swansea, Stoke, QPR, Millwall, Reading, Rotherham, Ipswich: 0

De tio populäraste engelska lagen i Kalmar, enligt 25 000 svenskar i 155 tätorter:

1.     Liverpool   26,1%

2.     Manchester United  20,3%

3.     Arsenal    15,6%

4.     Chelsea    5,4%

5.     Aston Villa    4,1%

6.     Leeds United    3,7%

7.     Tottenham Hotspur 3,7%

8.     Manchester City 3,4%

9.     West Ham United 2,7%

10.  Everton 2,4%

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten