Grannar fortsätter med succén – ordnar julmarknad

Efter förra årets framgång. Nu satsar gruppen på ny julmarknad i Harebo.

delningar

Förra året gick grannarna i Harebo i Emmaboda kommun ihop och ordnade med en julmarknad. Förväntningarna var låga inför förra årets premiärmarknad men intresset visade sig vara rätt så stort. Upp emot 600 personer dök upp under den första julmarknaden.

– Det var mest en granne som hade drömt om att anordna en julmarknad och jag var inte sen på att hänga på, säger Matilda Hällström och fortsätter.

– Vi blev totalt fyra stycken sedan som ordnade med det, vilket var en rolig grej. Vi hade runt 600 besökare så det var lite av en succé kan man säga.

På söndag den 25 november är det dags igen. Då öppnas portarna till årets upplaga av Jul i Harebo och precis som förra året kommer arrangörerna att fokusera på närproducerat av lokala förmågor.

– Det är andra året som vi arrangerar det nu. I år är det jag och två grannar som anordnar det där det kommer att finnas 20 till 25 aktörer som kommer att sälja olika saker, mat, hantverk, säger Matilda.

Julmarknaden i den stämningsfulla och lantliga miljön i Harebo kommer att erbjuda marknad, pysselverkstad, massage, sång och musik och inför i år hoppas arrangörerna att det kommer fler än förra året.

– Det är svårt att säga hur många som kommer. Vi hoppas givetvis på fler, absolut, säger Matilda och avslutar.

– Det kommer att vara en del nya säljare jämfört med förra året. Dessutom har vi ordnat med bättre parkeringsplats så vi är redo inför marknaden.

Marknaden kommer att vara öppen mellan 14.00 och 18.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar