Laddar

Generalen redo för femte VIsfestivalen

För femte gången arrangerar Peter Olsson den populära visfestivalen i Emmaboda. Efter ett uppehåll i fjol är man i år tillbaka – större än någonsin. "Det ska bli jättekul", säger han.

delningar

Under lång tid har han jobbat för att få alla bitar på plats. Peter Olsson saknar inte drömmar och visioner för Emmaboda VIsfestival.

– Målet är att bli Sveriges största festival inom den här genren, absolut är det så.

För varje dag som går presenteras nya akter på festivalens Facebooksida, och redan nu har man offentliggjort stora namn som Staffan Hellstrand, Nick Borgen och Lalla Hansson.

– Men det kommer mera. Vi hoppas få in något eller några stora namn till.

Han framhåller dock en annan bokning som den mest intressanta.

– Tjejerna i Dear Paul är fantastiska. De är lite som First Aid Kit var i början. Deras uppträdande ser jag väldigt mycket fram emot, säger han.

I fjol hade festivalen uppehåll, för att till i år återuppstå, större än någonsin. Till skillnad mot de tidigare fyra åren, är årets visfestival tre dagar lång.

– Tanken är att ha lite mer yngre, lokala förmågor på torsdagen. Där har vi bland andra Maja Hobring, Samuel Nordström och Ida Gratte. Tre väldigt duktiga artister från området, vilket känns jättekul.

Totalt kommer 16-17 artister uppträda i Folkets hus-parken under tre dagar.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Folkets hus och kommer även ha lite aktiviteter på området, som Nöjeshuset står för. En riktigt familjefest, helt enkelt.

Första året kom 2 500 besökare, vilket också är publikrekordet.

– Det hoppas vi kunna slå i år. Vi ligger ganska lågt prismässigt, och man får en tredagarsbiljett för bara 400 kronor. Sedan beror mycket på vädret givetvis.

Emmaboda VIsfestival går av stapeln mellan den 17-19 augusti. Visvärd kommer Göran ”Snacke-Per” Johansson att vara.