Fullmatat program när Mundekulla minns Moberg

Då arrangeras en dag med Moberg i Emmaboda kommun.

delningar

Den 14 juni är det dags för femtonde upplagan av Mobergdagen. Sedan 2005 har Emmaboda kommun samarbetat med Vilhelm Moberg-Sällskapet kring seminariet, där syftet är att lyfta fram olika aspekter av Mobergs författarskap men också visa den bygd som inspirerat honom i hans diktning.

Inför i år har parterna tagit i med hårdhandskarna och presenterar ett flertal nyheter.

"I år presenterar vi ett fullmatat program med föreläsningar, konsertteater, folk- och jazzmusik och en teaterkostymutställning. Nu kan du välja att komma en dag tidigare och även stanna en natt till", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Likt fjolåret kommer det bland annat att firas med ett celebert besök i form av Jens Liljestrand, vice kulturchef på Expressen, som ska föreläsa om den prisbelönta biografin Mannen i skogen.

Dessutom ska Håkan Nordmark belysa Vilhelm Moberg som historiker och Anna-Karin Carlstoft Bramell ska lyfta fram journalister i Mobergs verk, med kopplingar till författaren själv.

Seminariet avslutas med senaste nytt från nyinspelningen av Utvandrarna och en unik teaterkonsert.

"Emma Broströms Varje våg framförs som bearbetat läsdrama med skådespelarna Agnes Forstenberg och Edvin Bredefeldt från Byteatern Kalmar Länsteater, samt Jan Dzedins, Reham Dakoury och musikerna Peter Elmberg, Sofia Devall och Lukasz Slojewski", skriver kommunen.

Det hela rundas av med munspelskonsert med den internationellt kände Filip Jers och ackompanjatör samt buffé och jazzkonsert med Mundekulla Folk & Jazzdagar till Lars Gullins ära.

FAKTA

Program En dag med Moberg

Fredag den 14 juni 2019 i Duvemåla, Emmaboda Tillval

19:00-21:00

VERNISSAGE Din stund på jorden – en unik teaterkostymutställning / Inkl. guidning, intervju och Mobergkringla med smör och ost, kaffe, te eller kall dryck.

Lördag den 15 juni 2019 i Mundekulla Ordinarie program

09:00-09:30

Ankomst och registrering med kaffe och fralla

09:30-09:45

Välkomstceremoni med Jan Dzedins, Emmaboda kommun och medverkande

09:45-10:45

Moberg som han visar sig i sina verk Jens Liljestrand är författare till den prisbelönta biografin Mannen i skogen och biträdande kulturchef på Expressen

11:00-12:00

Vilhelm Moberg och det historiska Håkan Nordmark, Kulturparken Småland, talar om Vilhelm Moberg som författare av historiska romaner och Min svenska historia berättad för folket

12:00-12:15

Projektet Mundekulla – information och upplevelse med Peter Elmberg

12:15-13:45

Lunch och vandring i magiska Mundekullas miljöer

13:45-14:45

Några av journalisterna i Mobergs romaner och kopplingar till honom själv Anna-Karin Carlstoft-Bramell, författare och fil.dr. i litteraturvetenskap föreläser

15:00-15:15

Intervju med producenten för nya filmen Utvandrarna Vi får senaste nytt om nyinspelningen av Utvandrarna från Fredrik Wikström Nicastro, producent på SF Studios, International Production.

15:20

Kaffe med kaka

16:00-17:00

VARJE VÅG Konsertteater i samarbete med Mundekulla Folk & Jazzdagar

Tillval A 18:00-20:00

Grön jazzbuffet i Mundekulla

Tillval B

18:00-22:30

Grön jazzbuffet i Mundekulla samt kvällskonsert på Mundekulla Folk & Jazz med bl.a. Sofia Karlsson och Rigmor Gustafsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten