Laddar

Fotbollsturneringen i kamp mot cancer

Andra gången i rad som föreningen anordnade cup mot cancer.

delningar

För andra året i rad arrangerade fotbollsföreningen Emmaboda IS damcupen mot cancer. 

Under lördagen var Emmaboda Sporthall fullsatt med publik när åtta lag varav tre från Emmaboda, gjorde upp om titeln i damcupen.

– Intresset för turneringen har under de senaste två åren varit stabilt. Det är ett stort engagemang från många, så väl från föreningsfolk som från våra sponsorer, säger spelaren Sandra Berg. 

Förra året samlade föreningen hela 26 000 kronor till Bröstcancerfonden – i år valde samlade man in pengar till ett annat ändamål.

– Förra året blev det Bröstcancerfonden som fick pengarna, i år valde vi att skänka pengarna till Barncancerfonden istället, vilket vi tyckte var både roligt och bra, säger Sandra.

Responsen från lagen, publiken och andra som tog del av turneringen har varit enbart positiv berättar Berg.

– Vi har bara fått positiv respons. Många tycker att det är roligt och bra att vi kan arrangera en turnering vars pengar går till ett bra ändamål.

Hur mycket pengar samlades in? – Vi vet inte riktigt än. Det kommer vår kassör att räkna fram de närmaste dagarna, säger Sandra.

Finns det någon tanke att utöka turneringen? – Det finns alltid en tanke att utöka det. Finns det ett intresse från fler lag så självklart kommer vi att utveckla och utöka turneringen, men det kommer fortfarande enbart att vara en damturnering, säger hon.

Varför det? – I dag saknas det damturneringar här i trakten. Det finns många herrturneringar men inte många damturneringen. Så vår tanke är att fortsätta satsa på dam-sidan, avslutar hon.

Relaterade artiklar