Författaren hittar inspiration från sitt sommarställe i Emmaboda

Författare Kristin Emilsson - Foto: Pressbild

Hon är högaktuell med sin nya bok: "Emmaboda känns som mitt andra hem".

delningar

Stockholmbördiga författaren Kristin Emilsson tillbringar delar av året i Emmaboda och trakterna kring Torstamåla i närheten av Åfors. Hon har sålt stora upplagor av sina feelgood-böcker och är nu aktuell med sin femte bok: Fröken Liljekonvalj.

– Det stämmer att jag tillbringar mina somrar i trakterna kring Emmaboda. Det har jag gjort så länge jag kan minnas så det känns som mitt andra hem. Jag kan inte tänka mig en sommar utan en vistelse där. Mina barn har också tillbringat alla sina somrar i Småland och nu räknar de dagarna tills vi ska åka dit på sommarlovet, säger Kristin till 24Emmaboda.

Hur kommer det sig?

– Min mormor växte upp i Torstamåla i närheten av Åfors. Hon flyttade till Stockholm som ung men skaffade senare en stuga i Östra Hällasjö och i närheten av den byggde mina föräldrar ett sommarhus. Emmaboda är den närmaste staden och dit vi åker för att handla och gå på biblioteket, säger hon.

I sin tredje bok In i minsta detalj utspelar sig i ett fiktivt småländskt samhälle som heter Idemåla och som har inspirerats mycket av bland annat Emmaboda.

– Efter att ha skrivit två böcker som utspelar sig i Stockholm så ville jag skriva om en helt annan miljö som jag känner till och som jag tycker mycket om, säger Kristin och fortsätter.

– Boken handlar om Stockholmsparet Freja och Anton som flyttar till Idemåla där Anton vuxit upp. Väl där uppräcker Freja att det finns mycket som hon inte känner till om Antons förflutna och att det finns hemligheter som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat ana.

Hennes senaste bok Fröken Liljekonvalj utspelar sig i en fiktiv Stockholmsförort som heter Flädersta.

– Jag tycker om att skapa egna miljöer som hämtat inspiration från verkliga platser, avslutar Kristin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar