Laddar

EXTRA: Tunga namn på nya partiets lista

Kommunfullmäktigeordförande lämnar (S) för Bästa alternativet – se vilka som ställer upp på partiets lista.

delningar

Det var under fredagen som Emmabodas nystartade parti Bästa alternativet, BA, offentliggjorde sin lista till kommunfullmäktige inför höstens val. Det är en lista med sammanlagt 21 namn. Flera av dem välkända inom kommunen.

– Jag tycker att vi har fått till en bra bredd med flera rutinerade politiker och människor som verkligen vill engagera sig i detta, säger Thomas Herbertsson.

En av de största bomberna är Bästa Alternativets förstanamn till kommunfullmäktige. Det är den erfarna, tidigare socialdemokratiska politikern och kommunfullmäktiges ordförande Bo Eddie Rossboll som toppar partiets lista.

– Det var vid det förra årsmötet för Socialdemokraterna som det stod klart för mig att jag inte har någon framtid inom (S). Då blev det här valet väldigt enkelt för mig. Nu är det BA som gäller framöver, säger Bo Eddie Rossboll.

Bästa Alternativets partiordförande Mats Bjartling är positiv till listan och de personer som ställer upp för partiet.

– Det kommer att bli bra det här. Man märker att det finns ett intresse för oss. Det är många som kommer fram på stan och är nyfikna och det pratas en hel del, säger han.

Flera av namnen har dessutom varit verksam vid andra partier i kommunen. Det handlar om till exempel Sonny och Dianne Meijer som varit engagerade inom Sverigedemokraterna och Anja Karlsson Granlund och KentGöran Karlsson som tidigare varit engagerade inom Centerpartiet.

– Vi har inte bara skramlat ihop 21 namn, utan de namn som är med här är väldigt engagerade för vår sak. Och det är något som vi ställer krav på. Vi ska vara engagerade och pålästa, säger Thomas Herbertsson.

Partiet kommer dessutom att få stöd och råd av den tidigare PartietPartiet partiordföranden Åke Ohlsson. Han har dock valt att inte vara med på någon lista. Enligt Mats Bjartling kommer partiet att presentera flera konkreta förslag inom närtid.

– Det handlar om 4-5 frågor, där varje fråga ska vara något som vi verkligen brinner för samtidigt som det ska vara saker som vi kan realisera. Våra huvudområden är skolfrågan, vård och omsorg och integration, samt näringsliv, säger han.

Bo Eddie Rossboll ser positivt på att vara med och forma ett nytt parti och samtidigt lära upp de på listan med mindre erfarenhet.

– Jag har en stor erfarenhet inom det politiska både på kommunal och landstingsnivå. Jag tror dessutom att jag nu blir den första kommunfullmäktige ordföranden som är politisk vilde, säger han.

Här är hela listan: 

Bo Eddie Rossbol, F D Tekniker

Anja Karlsson Granlund, H R Specialist

Mats Bjartling, Drifttekniker

Jenny Petersson, Administratör

Kent-Göran Karlsson, Fastighetstekniker

Birgitta Jochneck, Företagare

Dianne Meijer, Administratör

Dorothee Sch Wiberg, Rådgivare

Evelina Hjalmarsson, Sjukgymnast

Birgitta Gahlin, Egenföretagare

Sonny Meijer, F D Inköpare

Thomas Herbertsson, Entreprenör

Eva Ekdahl, Personalvetare

Houssam Haiek, Målare

Raghad Dakoury, Studerande

Peter Johansson, IT-Tekniker

Reham Dakoury, Studerande

Erling Karlsson, Prod. Ledare

Christoffer Karlsson, Personlig Tränare

Johan Bernfalk, Entreprenör

Ola Gustafsson, Sågverksarbetare

Relaterade artiklar