Laddar

EXTRA: Kidnappade barnen hittade

(UPPDATERAD 08:55) De bortrövade barnen från Emmaboda hittades vid en polisinsats.

delningar

Det var på onsdagseftermiddagen som två barn vid Johansfors skola, ett syskonpar, blev indragna i en bil och bortförda av två män. Polisen satte igång en intensiv sökinsats och anhöll två män i sin frånvaro.

Under torsdagen kom en av de misstänka, en man i 30-årsåldern, in självmant på en polisstation i södra Sverige kunde gripas av polisen. Han är anhörig till de försvunna barnen. Mannen är misstänkt för människorov.

Sedan under torsdagen gjorde polisen en insats i en lägenhet i Malmö. Där hittade man de två barnen välbehållna. De har nu lämnat över till socialtjänsten.

– De hittades i en lägenhet i centrala Malmö runt midnatt, vi hade uppgifter om att de kunde finnas där, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Småland.

En person är fortfarande anhållen i sin frånvaro, misstänkt för människorov.

Med anledning av kidnappningen höll Johansfors skola ett informationsmöte på torsdagskvällen och ett 40-tal föräldrar deltog.

Förutom en redogörelse kring ärendet fick föräldrarna information från skolkurator och skolpsykolog om hur man hanterar barnens upplevelser och funderingar. Efter det fick föräldrarna möjlighet att ställa frågor.

Tidigt på torsdagen gick skolan ut med information om att det inte fanns något ökad hotbild eller risk för de andra eleverna på skolan.

– Vi ser detta som en isolerad händelse för detta syskonpar, sa Lennart O Werner, bildningschef Emmaboda kommun.

Relaterade artiklar