Laddar

EXTRA: Hotell Amigo kan säljas

Fastighetsägaren kan sälja både Linden och Amigo i Emmaboda.

delningar

Som 24Emmaboda berättat tidigare har fastighetsägaren Faroy AB haft planer på att sälja hotell Linden i centrala Emmaboda. Tidigare drev företaget asylboenden på både hotell Amigo och Linden i Emmaboda, men sedan Migrationsverket avvecklat boendena valde ägarna att satsa på hotellverksamhet och rumsuthyrning i de båda fastigheterna istället.

– Det är lite för stort för oss att driva som hotellverksamhet när vi redan har det på Amigo. Vår kärnverksamhet är asylboenden och nu är det en stor osäkerhet i och med att Migrationsverket inte valt att gå vidare med upphandling i Kalmar län. Därför vill vi nu sälja hotellet och satsa på asylverksamheterna vi har i Växjö, sa Jonas Karlsson vid Faroy i en tidigare artikel.

Då var planen att behålla Amigo enligt företaget. Men nu rapporterar tidningen Barometern att även det hotellet kan komma att säljas.

– Linden har topprioritet än så länge. När Linden är såld börjar vi jobba mer med Amigo. Vi ska bjuda ut Amigo till försäljning via mäklare för att pejla intresset, men det kan också hända att vi behåller Amigo och driver det vidare. Det beror helt på vilka intressenter som hör av sig. Hotellet går bättre nu och vi har återfått många av våra gamla kunder, säger Jonas Karlsson till Tidningen.

Relaterade artiklar