Laddar

EXTRA: Här är eldsjälarna som prisades

Flera priser delades ut under årets Emmabodadag.

delningar

Sedan 2002 firas Emmabodas nationaldag ”Emmabodadagen”. Under onsdagen bjöds det på en uppsjö av aktiviteter på Folkets hus som till exempel teater, tipsrunda och valkastning.

– Emmabodadagen är en dag där vi ska lyfta fram människor som gör något gott. Ett tillfälle där vi passar på att tänka positivt om varandra, säger Weronica Stålered, administrativ chef vid kommunen.

Dagen kulminerade sedan i en gala där flera priser delades ut och nya företagare uppmärksammades. Galan inleddes av kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S).

– Det känns härligt att år efter år få uppmärksamma våra kommuninvånare för deras insatser, sa hon under sitt inledningstal.

Tre nya företag som etablerat sig i Emmaboda uppmärksammades under galan. Det var Kyrkeby bränneri AB, inredningsbutiken Susannas Station och Djembe center som säljer Djembetrummor.

Lions delade dessutom ut sitt musik- och kulturstipendium på 2000 kronor. Det gick till slagverkaren Derrick Atoe.

Årets Karl-Oskar blev Göran Persson för sitt arbete inom föreningslivet.

– Det känns roligt att föreningslivet och vi som jobbar med utvecklingen av landsbygden uppmärksammas. Vi har mycket på gång i Vissefjärda, men jag är inte ensam i detta. Det är lätt att ha den roll jag har när man jobbar med så mycket duktigt och engagerat folk, säger han.

Årets Kristina blev Anna Franksson som bland annat anordnar ”Annas Julmarknad”. – Det känns verkligen som en ära, säger hon.

Här är alla vinnare:

Årets Kristina: Anna Franksson.

Årets Karl-Oskar: Göran Persson.

Årets Ungdom: Racingföraren Isac Aronsson.

Årets baby: Ayna. Hon föddes den 6 januari klockan 05.02, vilket gjorde henne till årets första Emmaboda-baby. Hennes föräldrar är Dzenan och Mirela Vrana.

Integrationspriset: Annika och Sölve Hjalmarsson, Tor och Ingrid Åsman.

Årets företagare: Angelica Stamenkovic, vid Family house Emmaboda. Priset delades ut av föreningen Företagarna

Årets kommunala tjänsteman: Jan Bonell. Priset delades ut av föreningen Företagarna.

Relaterade artiklar