Laddar

EXTRA: Han öppnar kiosk och gatukök i Boda Glasbruk

Johansson: "Vi vill göra det möjligt för våra samhällsbor att kunna köpa basprodukter på vår ort".

delningar

I slutet av år 2016 skickade duon Björn Nilsson och Dennis Landelius in ett medborgarförslag angående projektet med en "Service spot" i Boda Glasbruk som Emmaboda kommun planerade.

Avsikten var att öppna en servicepunkt innehållande bank, postservice, drivmedel och närbutik. I duons medborgarförslag fanns även ett bruksortshotell.

I väntan på en servicepunkt i Boda Glasbruk öppnar nu Göran Johansson, mer känd som ägare till Hönsalottas Luffarmuseum upp en kiosk och gatukök i Boda Glasbruk inom kort.

– Det blev klart under helgen och nu gäller det att få ordning på allting, säger Göran och fortsätter.

– Vi kommer att öppna en minibutik med det allra vanligaste basprodukterna så som mjölk, smör, pålägg, hygienartiklar och så vidare. Det kommer bli ett litet sortiment som ren service för våra boende och turister.

Varför valde ni att starta en kiosk och gatukök?

– Dels för att det inte finns något sådant i dag samt att vi vill göra det möjligt för våra samhällsbor och turister att kunna köpa basprodukter på vår ort, säger han.

I kioskbyggnaden vid sidan om Hönsalottas kommer den tilltänkta verksamheten att bedrivas där gatuköket kommer att tillaga allt från korv till våfflor och glass.

– Om och när den där tilltänkta servicepunkten i Boda Glasbruk öppnar då kommer vi att stänga ner vår kiosk och bara satsa på gatuköket, men tills dess kommer vi att finnas där för våra ortsbor och turister, avslutar Göran.

Relaterade artiklar