Laddar

EXTRA: Eventföretaget storsatsar– då kommer lasergame till orten

"Hoppas på draghjälp från kommunen".

delningar

Det är Nöjeshuset i Emmaboda och Ängalunds gård som fortsätter sin satsning i kommunen. Nu har dem köpt upp flera eventprylar från ett företag i Kallinge.

– Vi ska flytta upp grejerna upp hit till oss. Det handlar om mekaniska tjurar och hinderbarnor, säger Thomas Herbertsson som driver verksamheten tillsammans med Evelina Hjalmarsson.

I satsningen ingår även en så kallad Lasergame-bana som ingick i köpet från eventföretaget i Kallinge.

– Vi hoppas kunna få draghjälp från kommunen med detta och tanken är att ha laser game här i Nöjeshuset, säger Thomas Herbertsson.

Lasergame-banan har köpts in tillsammans med Peter Johansson som kommer driva det tekniska och om allt faller väl ut är tanken att det ska öppna efter nästa sommar i Emmaboda.

– Ambitionen är att ha det igång till efter sommaren, då ska hela anläggningen upp. Jag tror att det kan bli ett jättelyft för huset. Laser game är jäkligt kul och passar både för gammal och ung, säger Thomas Herbertsson.

Han hoppas att laser game-banan kommer att locka många till Emmaboda när verksamheten väl är igång.

– Det finns redan i Kalmar och Karlskrona, men i till exempel Växsjö finns det ingen sådan verksamhet, så det blir ett ganska stort upptagningsområde, säger Thomas Herbertsson.

Lasergame:

Kallas även Laserworld, Laserdome eller Laser tag och är en lag- eller indivudell sport där spelare försöker få så många poäng som möjligt genom att skjuta på diverse mål, oftast en motståndare eller objekt.

Vanligaste hjälpmedlet är en handhållen IR-signalpistol och motståndaren bär samtidigt en IR-mottagare

Relaterade artiklar