EXTRA: Det blir ingen festival i Emmaboda i sommar

Bryggeriet har fått påstötningar av myndigheter: "Vi blir tvungna att ställa in".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter 31 år av underhållning är Emmabodafestivalen ett minne blott. Polisen meddelande under en presskonferens tidigare i höstas att man inte kommer att ge festivalen något tillstånd för 2019, i dess nuvarande form.

I ett försök att liva upp Rasslebygd under sommaren planerade Emmaboda Bryggeri att anordna en öl- och ciderfestival på området runt bryggeriet den 28 och 29 juni.

"Under dessa två dagar i slutet av juni kommer totalt 50 olika drycker av öl och cider producerade av Emmaboda bryggeri att finnas i rullning", skriver Bryggeriet i ett Facbeook-inlägg.

Komiker som Johannes Finnlaugsson, Anton aka Mr. Cool Magnusson, Petrina Solange, Armann Hreinsson, Marcus Berggren och Henrik Nyblom hade bjudits in för att hålla ställningarna på scenen men nu verkar det inte bli något.

Bryggeriet gick under måndagen ut på sin Facebook-sida och meddelade att man blir tvungna att ställa in festivalen.

"Vi har fått påstötningar från våra kära myndigheter att vårat provsmakningstillstånd inte innefattar underhållning. Så vi blir tyvärr tvungna att ställa in öl-, cider- och standup 28 till 29 juni", skriver Emmaboda Bryggeri och avslutar

"Vi återkommer i höst med en provsmakning som inte är roligare än vad svensk alkohollagstiftning tillåter. Alla ni som har köpt biljetter kommer att få era pengar tillbaka."

24Emmaboda har sökt Emmaboda Bryggeri för en kommentar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar