Entreprenören fick kvitto för sitt hårda slit: "En milstolpe"

Hon är bland de första tatuerarna i världen att få ett gesällbrev.

delningar

Hon startade sin karriär som tatuerar för många år sedan. Efter tre år som lärling valde Anna Franksson att 2012 öppna sin egna studio i Emmaboda, Annas Street Art Tattoo.

Karriären har sedan dess gått spikrakt uppåt samtidigt som hon fortsatt utbilda sig.

– Jag har gått olika utbildningar i Stockholm om bland annat bashygien, arbetsplatshygien och blodsmitta. I höstas var jag på en utbildning till och sedan ansökte jag om mitt gesällbrev, säger hon och fortsätter.

– Jag blev granskad av Sveriges hantverkarråd som kollade igenom allting som jag hade gjort sedan innan, både utbildningar och arbeten.

Under tisdagen fick Franksson, som en av de första tatuerarna i landet ta emot ett gesällbrev på Kyrkeby bränneri.

Anna Franksson

– För oss tatuerare betyder det här väldigt mycket då SRT-branschorganisationen jobbat väldigt länge för branschen bästa. Nu har vi fått ett erkännande att det här är ett riktigt yrke och ingen hobbystämpel. För oss tatuerare var det här väldigt viktigt, säger hon och fortsätter.

– Det var först förra året som det gick igenom och Sverige är det första landet i världen som har det här nu, så det känns jättebra och väldigt stort att få ta emot det.

Det var under Centrum sydost nätverksträff på Kyrkeby som Thomas Gustafsson, företagarnas ordförande räckte över gesällbrevet till Anna Franksson.

– Det kändes jättebra och ett bevis på att man gör någonting rätt. För mig har det alltid varit viktigt att göra rätt för mig. Jag har aldrig velat ge mig in i något som jag inte vet någonting om. Det här var absolut en milstolpe, säger hon.

Vad innebär gesällbrevet för dig?

– Det är för det första en trygghet för kunderna. Det bevisar att jag har gått igenom prov, utbildningar och annat för att bevisa min kompetens inom yrket, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar