Laddar

”En miss av oss på kommunen”

Kommunen har för avsikt att säga upp det nuvarande avtalet om bowling- och restaurangverksamheten med Dzenan Vrana. "Så snart som möjligt", meddelar Per Sigvardsson (S).

delningar

Den omdebatterade frågan om bowling- och restaurangdelen i Nöjesindustrin tog en ny vändning på torsdagen när det offentliggjordes att kommunens uppsägning av avtalet var felaktig.

Kommunen trodde att uppsägningstiden var sex månader, vilket inte var fallet.

– Kommunen sa upp avtalet för sent. De trodde nog att det var sex månaders uppsägningstid, men enligt Hyresnämnden är det nio månader som gäller, sa Dzenan Vrana till 24Emmaboda.se på torsdagskvällen.

Det innebär att avtalet förlängs automatiskt med ett år i taget fram till att det sägs upp. Det vill säga fram till juni 2018.

Nu meddelar dock Per Sigvardsson (S), ordförande i teknik- och fritidsnämnden att avtalet kommer sägas upp inom kort så att en ny upphandling kan ske om vilken aktör som ska driva bowlinghallen efter juni 2018.

– Det var en teknisk miss av oss på kommunen, vilket gjorde att uppsägningen blev felaktigt gjord. Men vi kommer säga upp avtalet så snart som möjligt för att inte inge några falska förhoppningar, säger han.

Sigvardsson poängterar att kommunen är nöjda med Dzenan Vrana som hyresgäst.

– Han har skött sin verksamhet på ett väldigt bra sätt och det är ingenting personligt mot honom. Vi hoppas att han lägger ett anbud.

Dzenan Vrana:

Mycket trevligt att de är nöjda men ändå säger upp oss. Hur länge ska vi alla stå ut med alla deras misstag?