Laddar

Emmabodaprofilen vill förverkliga sin dröm

Han är hjärnan bakom Emmaboda VIsfestival, men snart kan profilen lämna sin kära hemort. "Det är en dröm jag haft sedan jag var liten", säger han.

delningar

44-årige Peter Olsson är en välkänd profil i Emmaboda. Genom åren har han bland annat gjort sig känd för sitt engagemang för ungdomar och Emmaboda VIsfestival, vilken han är den stora hjärnan bakom.

Nu kan han snart vara förlorad för Emmaboda. Han har nämligen blivit antagen till en audition på operaskolanKulturama i Stockholm.

– Det är en dröm jag haft sedan jag var liten att syssla med operasång. Det vore enormt stort att komma in där, säger han.

Vad fick dig att söka in dit? – Jag kände lite att det var dags att förverkliga drömmen nu när man är 44 år gammal.

Den 18 och 19 april sker antagningen där Olsson ska sjunga framför en jury.

– Jag är jäkligt nervös alltså. Eftersom jag inte kan läsa noter får jag lära in någonting på egen hand, men jag har inte bestämt mig för vad ännu.

De flesta på Kulturama har musikhögskolebakgrund. Peter Olsson söker in på reell kompetens.

– Så vitt jag förstår det är det inte många de kallar in på det sättet. Men jag skickade in lite klipp och så. Sedan får vi hoppas på det bästa.

Om du kommer in – lämnar du ditt älskade Emmaboda då? – Absolut! Det är min inre kallelse i så fall. Det är inget att tveka på.

– Det känns jättehäftigt. Det är okänd mark för mig, både roligt men också skrämmande.