Laddar

Emmabodabo får rätt om sänkt hastighet

Transportstyrelsen har upphävt länsstyrelsens beslut.

delningar

Det var för knappt ett år sedan som en Emmabodabo påpekade hastigheten på väg 120 vid det östra industriområdet och korsningen Södra Lindåsgatan/Norra Lindåsgatan. I en skrivelse ville hon sänka den nuvarande hastigheten på 80 kilometer i timmen till 50.

Förslaget var att den nuvarande 50 kilometersskylten skulle flyttas 300 meter längre fram – något som polisen ställde sig bakom.

Trots det valde länsstyrelsen i Kalmar län att avslå ansökan helt, vilket fick Emmabodabon att driva frågan vidare.

– Jag överklagar beslutet som jag tycker är obegripligt eftersom det rör sig om att flytta en 50-skylt knappt 300 m. Ett mikroskopiskt ingrepp i framkomligheten på väg 120 i förhållande till de säkerhetsmässiga vinsterna, skrev Emmabodabon i sin överklagan.

Nu har även Transportstyrelsen sagt sitt och myndigheten väljer att upphäva länsstyrelsen beslut och återförvisa ärendet tillbaka för fortsatt handläggning.

Anledningen till att Transportstyrelsen väljer att gå på Emmabodabon förslag är för att ärendet prövats utifrån felaktiga grunder.

– Länsstyrelsen har prövat ärendet utifrån felaktiga grunder. Länsstyrelsens beslut ska därför upphävas och ärendet återförvisas till länsstyrelsen för fortsatt handläggning, skriver Transportstyrelsen i sitt beslut.

Relaterade artiklar