Emmaboda-utbildning deltar på stor mässa

”Utmanade, omväxlande och roligt arbete”

delningar

Vilhelm Mobergsgymnasiets vård- och omsorgsprogram är en del av vård -och omsorgscollage. Nu kommer utbildningen att synas både på öppet hus och en mässa.

Det är den 18 november som Vilhelm Mobergsgymnasiet kommer att ha öppet hus och en av skolans utbildningar som visar upp sig är just Vård- och omsorgsprogrammet. Och den 20 november deltar samma utbildning på en arbetsmarknadsmässa för vuxenutbildningar i Kalmar.

– Under vecka 46 kommer det anordnas aktiviteter gällande vuxenutbildning i hela Kalmar län, säger Linnéa Haraldsson, verksamhetsutvecklare på socialförvaltningen Emmaboda kommun i ett pressmeddelande.

Emmaboda kommun ingår även i Vård och omsorgscollege Kalmar län. Ett samarbete mellan utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund med syftet att höja kvaliteten på vård och omsorg. I kommunen samarbetar dessutom Vilhelm Mobergsgymnasiet, socialförvaltningen och fackförbundet Kommunal för att utveckla kvaliteten på vård och omsorg i Emmaboda kommun.

– Vi tror att vård- och omsorgsutbildningen dras med ett gammalt oförtjänt rykte. Det är en treårig högskoleförberedande utbildning så du kan läsa vidare efter gymnasiet också samtidigt som du efter tre år på gymnasiet examineras till undersköterska. Som arbetsmarknaden ser ut idag så kommer du ut till gott om arbeten. Emmaboda kommun och Sveriges alla kommuner och landsting behöver människor med den kompetens som vård- och omsorgsutbildningen ger, säger Linnéa Haraldsson, verksamhetsutvecklare på socialförvaltningen Emmaboda kommun.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten