Emmaboda står inför stora investeringar: "Många byggnader sjunger på sista versen"

Oroligt kommunalråd efter kommunens ekonomiska situation.

delningar

Det var för en vecka sedan som kommunalrådet Johan Jonsson (C) sammankallade pressen till en presskonferens för att berätta att Emmaboda kommuns ekonomiska läge är synnerlig allvarlig.

Kommunen förväntas backa med cirka 20 miljoner kronor vid årets slut om inte kommunen vidtar några åtgärder eller får engångsutbetalningar.

Under tisdagens presskonferens så var kommunalråd Johan Jonsson (C) orolig inför de framtida investeringarna kommunen står inför.

– Det är många byggnader som sjunger på sista versen om jag ska vara ärlig. Vi måste göra något med brandstationen till exempel. Så som den är idag är inte okej och det tror jag alla politiker är överens om, säger han och fortsätter.

– Vår ekonomiska situation underlättar inte. Kommunen har under en lång tid presterat dåligt resultat.

Byggnader som diskuteras flitigt i Emmaboda kommun är det nya blåljushuset, högstadiet och simhallen.

– Högstadiet renoverades under 90-talet, så det är 20 till 25 år sedan det var nyrenoverat. Om några år behöver vi även se efter simhallen, säger han och avslutar.

– Tekniska har redan i uppdrag att inventera simhallen under året för att se vad vi kan göra men det är inga små investeringar vi står framför.

Under förra veckans kommunstyrelse togs första steget mot att få iordning ekonomin när politikerna klubbade igenom ett anställningsstopp.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten